William rikkoi Suomen sinkkulistan ennätykset

Nimi William ei välttämättä ole vielä kovin monelle musiikkifanille tuttu. Nimestään huolimatta kyseessä on suomalainen artisti, joka on nyt onnistunut rikkomaan Suomen sinkkulistan ennätykset. Tutustaan hieman tarkemmin kyseiseen artistiin, josta tullaan hyvin suurella todennäköisyydellä kuulemaan myös tulevaisuudessa.

Mies artistinimen takana

William, eli syntymänimeltään Ville Virtanen, on uusi suomalainen rap-artisti. Williamin ura alkoi vuonna 2018, kun hän julkaisi ensimmäiset kappaleensa tuolloin SoundCloud-palvelussa. Jo seuraavana vuonna levy-yhtiöt kiinnostuivat hänestä. Hänet kiinnitettiin samana vuonna jopa kahdelle eri levy-yhtiölle, jotka ovat M-Eazy Music ja Sony Music.

Vuonna 2020 alkoi tapahtua, kun William julkaisi kappaleen Penelope. Tuo kappale kiilasi välittömästi sinkkulistan kärkeen ja on helmikuusta 2020 lähtien rikkonut kaikki mahdolliset listaennätykset. Kappale on tehnyt historiaa myös Spotifyn puolella. Se on pisimpään Suomen top 50 -listalla ykkössijalla pysynyt kappale. William on tehnyt Penelope-kappaleen yhteistyössä tuottaja Anselmi Ala-Kailan kanssa. Vierailevana tähtenä kappaleelta löytyy yhdysvaltalainen artisti Clever. Williamin esikoisalbumi Shakespeare, jolta myös Penelope löytyy, julkaistiin syyskuun alussa vuonna 2020.

Nimekkäitä vierailijoita kappaleilla

William on halunnut selkeästi viedä uraansa kansainväliseen suuntaan. Siitä kertoo jo se seikka, että kappaleille on haluttu ulkomaisia vierailijoita, jotta näkyvyys muuallakin maailmassa olisi taattu. Koska rap-musiikki on suosittua monessa maassa, on kilpailukin myös kovaa. William on kuitenkin osoittanut, että hän taitaa tarttuvien kappaleiden tekemisen ja vierailevat artistit nostavat Williamin nimeä maailman musiikkimarkkinoilla.

Jos yhdysvaltalainen Clever toi oman säväyksensä Penelopeen, myös Williamin uusimmalla sinkulla ja sen videolla nähdään myös vieraileva tähti. Syyskuussa 2020 William julkaisu uuden sinkun, joka kantaa nimeä Wanted. Tuolla sinkulla kuullaan toista räppäriä, Shrtya. Shrty vierailee myös Wantedin musiikkivideolla, joka sekin on tehty suuren maailman tyyliin. Videolla ajellaan avomallisella urheiluautolla ja eleetkin ovat maailman tunnetuimpien räppäreiden tyyliset.

Voimme siis olla varmoja, että saamme kuulla Williamista vielä. Vasta julkaistu esikoisalbumi on jo nyt täyttänyt kaikki odotukset ja enemmänkin. Selvää kuitenkin on, että jatkossakin Williamin täytyy tehdä Penelopen kaltaisia hittejä, jotta hän pystyy pysymään musiikkimaailman huipulla.