Hei ja tervetuloa lukemaan blogia, jossa käsitellään maailman uutisia. Nämä uutiset käsittelevät erityisesti taiteen eri aloja, mutta toki blogissa käydään läpi paljon muutakin. Tällä sivustolla tullaan antamaan vinkkejä siihen, miten muita vastaavia taiteesta uutistyyliin kirjoittavia blogeja on mahdollista löytää. Olet siis tullut oikeaan paikkaan, mikäli rakastat erityisesti musiikkia. Tämä blogi keskittyy musiikkiin enemmän kuin mihinkään muuhun taiteenalaan.

Me kaikki kuuntelemme musiikkia ja musiikki tuo mieleen niin ilon kuin surun hetkiä. Voimme elää hetket uudelleen musiikkikappaleiden kautta. Onko sinullakin jo Spotify-soittolista kaikista elämäsi tärkeimmistä kappaleista? Jos sinulla ei vielä ole sellaista, kannattaa sellainen tehdä viimeistään nyt. Toivottavasti tämä blogi antaa kipinän lähteä tutkimaan musiikkimaailmaa tarkemmin.

Musiikkiuutisia laidasta laitaan

Koska musiikki on blogin keskiössä, tullaan tässä blogissa kirjoittamaan uusista bändeistä ja artisteista. Blogissa käydään läpi myös vanhoja, vasta julkaistuja ja lähitulevaisuudessa tulemassa olevia julkaisuja. Myöskään klassikoita ei ole unohdettu, sillä niiden merkitystä ei voi olla korostamatta. Blogissa tuodaan esille myös parhaimpia keikkoja, joilla on ollut eniten merkitystä musiikin historian kannalta. Sen lisäksi artikkeleissa kerrotaan uutismaisesti tulossa olevista suurista ja merkittävistä keikoista sekä esimerkiksi pienempien tulokkaiden ensimmäisistä keikoista.

Varsinkin pienten bändien kohdalla yhtyeen tukeminen on tärkeää, sillä jokaisella myydyllä lipulla on väliä. Samoin on myös levyjen ostamisella. Jos haluat tukea arvostamaasi yhtyettä tai artistia, muistaa ostaa heidän albuminsa. Albumituotolla voidaan kattaa kuluja ja muusikot saavat vielä elantonsa työstään.

Omana osana blogissaan on tietysti myös saamelainen musiikki. Saamelainen kulttuuriperintö elää ja voi hyvin Lapissa. Musiikki kuuluu olennaisena osana saamelaiseen kulttuuriin, eikä sitä voi olla käymättä läpi. Lue siis aihetta käsittelevät artikkelit ja tiedät enemmän saamelaisesta perinnemusiikista.