Ida Paul ja Kalle Lindroth musiikin huipulla

Ida Paul ja Kalle Lindroth ovat duona nousseet monien suomalaisten suosikiksi. Kalle Lindroth tunnetaan vuosia sitten soittolistoillakin olleesta Smak-yhtyeestä, joka villitsi nuorisoa ympäri Suomen. Sittemmin Lindroth kasvoi aikuiseksi ja myös hänen esittämänsä musiikki koki muutoksen. Lindroth on tehnyt kappaleita myös yksin, mutta erityisen suosituksi hän on noussut Ida Paulin kanssa esiintyessään. Kaksikon välillä voi melkeinpä tuntea käsinkosketeltavan vetovoiman, joka ei taatusti ole jäänyt keneltäkään huomaamatta. Kaksikko uppoutuu esittämäänsä musiikkiin ja näin ollen koskettaa monia suomalaisia. Myös kappaleiden aiheet ovat hyvin arkisia, jolloin monet pystyvät samaistumaan niihin.

Ida Paul & Kalle Lindroth on pystynyt tuottamaan kerta toisensa jälkeen sellaisia kappaleita, joita suomalaiset jaksavat kuunnella aina vain uudestaan. He ovatkin hyvä osoitus siitä, että joskus kaksi lahjakasta laulajaa ja kaksi akustista kitaraa riittävät.

Nousu Suomen suosituimmaksi duoksi

Ida Paul ja Kalle Lindroth löysivät musiikillisesti toisensa vuonna 2016 Berliinissä järjestetyllä HMC-musiikkikustantamon biisileirillä, johon he molemmat osallistuivat. Ensisinkku Hakuammuntaa julkaistiin jo samana vuonna ja duon nousukiito on lähtenyt hyvään vauhtiin siitä lähtien. Kaksikon esikoisalbumi julkaistiin kaksi vuotta myöhemmin, vuonna 2018. Tuon albumin nimeksi tuli Nää kaikki kertoo susta. Kuten jo nimestä saattaa päätellä, kyseessä on albumillinen rakkauslauluja. Esikoisalbumia seurasi vuonna 2020 julkaistu toinen albumi, Vuonna nolla.

Esikoisalbumi sai jo ennen julkaisuaan platinaa, sillä siltä lohkaistuja sinkkuja oli jo ennakkoon kuunneltu musiikin suoratoistopalveluissa yli 20 miljoonaa kertaa. Tämä on hyvin harvinaista suomalaisten artistien keskuudessa, eivätkä kovin monet kansainvälisesti menestyneetkään artistit ole kyenneet vastaavaan. Sittemmin Nää kaikki kertoo susta on saanut jo tuplaplatinaa ja Vuonna nolla on myynyt kultaa.

Ida Paul & Kalle Lindroth ovat duona pystyneet nousemaan sellaiseen asemaan, että heidän musiikkiaan kuunnellaan ja ostetaan paljon ja keikat myyvät. Se ei ole mikään ihme, sillä molemmilla muusikoilla on takanaan pitkä historia musiikin parissa. Omien kappaleidensa lisäksi erityisesti Ida Paul on tehnyt kappaleita muun muassa sellaisille artisteille kuin Kaija Koo, Lauri Tähkä, Mikael Gabriel ja Anna Abreu.