Etusivu

Hienoa, että olet löytänyt blogin pariin! Ehkä syynä on se, että olet kiinnostunut musiikista ja taiteesta yleensäkin. Voit haluta löytää uutta tietoa, jota löydätkin blogin uutismaisista artikkeleista. Toisaalta voit olla kiinnostunut myös saamelaisesta kulttuurista, johon perinnemusiikki kuuluu olennaisena osana. Tässä blogissa käymme läpi myös saamelaista musiikkia, sen tähtiartisteja sekä soittimia, joilla saamelaista musiikkia soitetaan.

Musiikki on tärkeä osa elämää hyvin monille ja kuuluu lähes jokaisen päivään tavalla tai toisella. Musiikkia voikin kuulla kaikkialla aina kaupoista julkisiin kulkuneuvoihin. Valitettavan harva meistä pysähtyy kuitenkaan lukemaan musiikkiaiheisia uutisia. Niin kannattaisi tehdä, sillä uutisissa kerrotaan esimerkiksi uusista yhtyeistä ja artisteista. Jos uutisia ei lue, voi itselleen mieleinen artisti tai yhtye jäädä kokonaan tuntemattomaksi. Tässä blogissa kerrotaan uusista musiikkimaailman tulokkaista, joten lue vain artikkeleita ja tiedät, mitä musiikkimaailmassa milloinkin tapahtuu.

Hittejä ja perinnemusiikkia

Tässä blogissa tullaan käsittelemään musiikkimaailman suurimpia nimiä, eniten myytyjä albumeita sekä merkityksellisimpiä keikkoja. Toki monet näistä artikkeleissa käsiteltävistä yhtyeistä ja artisteista ovat ulkomaisia, mutta mukaan mahtuu yllättävän paljon kotimaisiakin nimiä. Oletkin ehkä tietoinen siitä, että monet suomalaisista muusikoista ovat onnistuneet nousemaan suureen suosioon ympäri maailman. Tässä blogissa näitä yhtyeitä käydään läpi ja kerrataan niitä syitä, miksi juuri kyseisistä yhtyeistä on tullut niin suosittuja.

Toki blogissa käydään läpi myös Suomen suosituimpia artisteja ja yhtyeitä. Tänä päivänä Suomessa kuunnellaan eniten raskasta musiikkia, räppiä ja poppia. Monet artistit ovat nousseet julkisuuteen kykykilpailun, kuten Idolsin tai The Voice of Finlandin, kautta. Sen vuoksi näitä kykykilpailuja tullaan käymään tarkemmin läpi. Ne ovatkin hyvä keino päästä pinnalle, sillä muuten suosioon pääseminen vaatii poikkeuksellista lahjakkuutta tai loistavaa ajoitusta. Musiikkimaailman huipulle on tungosta ja vain murto-osa halukkaista pääsee esiintymään suurille lavoille.

Tässä blogissa ei kuitenkaan käsitellä ainoastaan suosittuja artisteja ja yhtyeitä, vaan tilaa annetaan myös perinnemusiikille. Erityisesti saamelainen perinnemusiikki on suuressa roolissa tässä blogissa. Saamelainen musiikki kuuluu vahvasti saamelaiseen kulttuuriin ja sillä on pitkät perinteet Suomessa. Sen vuoksi sitä ei voi ohittaa.